Hapšenje u Kraljevu – pronađeno 40 kilograma eksploziva i ručna bomba

Tokom pretresa kuće u Kraljevu je pronađeno 40 kilograma eksploziva, ručna bomba i municija, a jedna osoba (63) je uhapšena. Značajno je to što se zaplenjuje nelegalno oružje koje se nalazi na teritoriji Srbije još iz ratova devedesetih, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović za "TV Pink".

Ministar policije Nebojša Stefanović je za TV Pink rekao da je pre nekoliko sati, nakon pretresa kuće u Kraljevu i drugih prostorija, pronađeno 40 kilograma eksploziva, jedna ručna bomba i više komada municije, a da je uhapšen D. Đ., kome je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ministar je dodao da je to nastavak dobrog rada policije i da je važno da se zaplenjuje nelegalno oružje koje se nalazi na teritoriji Srbije još iz ratova devedesetih godina, i da se privode oni koji se bave njegovim prometom ili upotrebom.

"Oštrim sankcijama pokazujemo da to nećemo tolerisati", rekao je Stefanović.

Kako je RTS-u potvrđeno u policijskoj upravi u Kraljevu, tokom sutrašnjeg dana će biti izdato zvanično saopštenje policije o tom slučaju.

Ministar Stefanović je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je policija u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba na teritoriji Vojvodine zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара